CONSUMER RESEARCH

Defining accurately the organoleptic characteristics
 and purchasing incentives in order to maximize 
chances of succcess and maintaining market shares. 
 

QUANTITATIVE TESTS

  • In a controlled environment 
  • Tests simulating real-life situations 
  • At-home assessment 
  • On-site tests (restaurants, bars, etc.) 
STATISTICAL ANALYSIS ON A REPRESENTATIVE POPULATION SET IN ORDER TO: 
  1. Determine appreciation level 
  2. Identify possible improvements 
  3. Validate a new formulation 

QUALITATIVE TESTS

  • Individual interviews 
  • Limited group interviews 
  • Focus groups 
  • With or without tasting assessment 
EXPLORING CONSUMER PERCEPTIONS BEYOND STATISTICS IN ORDER TO: 
  1. Identify purchasing incentives 
  2. Identify distinctive characteristics 
  3. Emphasize opportunities 

PANELS OF TRAINED PANELLISTS

  • Employees trained in sensory evaluation 
  • Applicable to all sectors 
  • Unbiased judgement 
  • Descriptive analysis 
DESCRIBING AND EVALUATING FOOD PRODUCTS FOR THE PURPOSES OF: 
  1. Characterizing sensory profiles 
  2. Identifying distincitive characteristics 
  3. Evaluating the organoleptic shelf life 

SENSORY TRAINING COURSES

  • From initiation to advanced training 
  • On-site or at client’s premises  
  • Customized to the client’s sector and product 
  • Rotation between theory and practical exercises  
 
FAMILIARIZING AND TRAINING IN SENSORY EVALUATION IN ORDER TO:  
  1. Include in quality assurance standards 
  2. Elaborate a precise yet common language 
  3. Describe products to prospective buyers 

PLACING THE CONSUMER 

AS THE FOCUS OF THE PRODUCT 

CONCEPTION
DEVELOPMENT
LAUNCHING

TESTIMONIALS

«  Le service d'évaluation sensorielle de Cintech nous a permis d'affiner notre offre produit dans le but de répondre davantage aux goûts et besoins de nos consommateurs afin que nos innovations soient un succès.
Nous avons apprécié leur flexibilité,  disponibilité,  leur professionnalisme et leur simplicité. C'est une équipe passionnée !
On se sent les bienvenus et pouvons participer activement au déroulement de l'activité »
 

OUR PREMISES

 
 

OVER 20 YEARS OF EXPERIENCE

 

BECOME A CONSUMER PANELLIST

COMMUNITY

Do as over 7000 consumer 

panellists have done, and give your opinion as part of Cintech’s team.  

REGISTRATION

Register as a new panellist  provide the information so that we can establish your profile.

EMAILS

Check your inbox to 

keep up-to-date on upcoming tasting

assessments.  

PHONE

Call us after receiving the email to validate your admissibility to the tasting assessment.  

ON THE DAY OF

On the day of Arrive 10 minutes before the assigned time, participate in the focus group and 

receive monetary compensation.

3224 Rue Sicotte

Saint-Hyacinthe J2S 2M2

450 771-4393

info@cintech.ca

  • Facebook
  • LinkedIn

Copyright 2020 - CINTECH